Telefon: +385 31 377 511
Email: info@skender.hr

CLEAN-N-SAFE – Sredstvo za čišćenje klima uređaja

69,41  (522,97 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Opis

CLEAN-N-SAFE™ je bezkiselinsko, nenagrizajuće sredstvo za čišćenje isparivača i zrakom hlađenih kondenzatora. Efikasno čisti i uklanja nečistoću i masnoću sa isparivača i kondenzatora klima i rashladnih uređaja. Sigurno je za upotrebu i ekološki prihvatljivo. Biorazgradivo je i predstavlja vrlo malu opasnost za životinje, biljni i vodeni svijet. Za razliku od drugih jakih kiselinskih i lužnatih sredstava, ovaj visoko učinkoviti proizvod neće kemijski oštetiti lamele, okolne metale, pokrovne materijale, HVAC ili drugu opremu.

KARAKTERISTIKE:

  • Sigurno za upotrebu zbog niske razine štetnih tvari
  • Primjena i korištenje je sigurno, jednostavno i lagano
  • Koristi se koncentrirano i/ili razrijeđeno radi ekonomične upotrebe
  • Može ostati u raspršivaču – neće nagristi dijelove
  • Ne oštećuje aluminij, bakar ili čelik
  • Kemijski neškodljiv za razliku od ostalih sredstva koja sadrže kiseline i lužine
  • Kompletno biorazgradiv
  • Djeluje kao zaštita protiv korozije

PODRUČJA PRIMJENE:

 

CLEAN-N-SAFE™ je dizajniran za upotrebu s niskotlačnim i visokotlačnim raspršivačima za čišćenje isparivača i zrakom hlađenih kondenzatora. Za čišćenje zrakom hlađenih kondenzatora može se koristiti kao koncentrat ili razrijeđen s vodom, ovisno o stupnju kontaminacije i potrebnoj brzini čišćenja. Razrijeđen s vodom koristi se za čišćenje spirala isparivača. Primjenjiv je iznad temperature smrzavanja na suhim ili vlažnim izmjenjivačima u zatvorenom i otvorenom prostoru. Nije potrebno čekati između upotrebe i/ili ispiranja.

UPUTE ZA UPOTREBU:

KORAK 1. – KONCENTRAT:

1. Ako je sredstvo zamrznuto potrebno ga je odmrznuti i prije upotrebe protresti. Čišćenje treba obaviti iznad temperature smrzavanja. 2. Prije čišćenja zrakom hlađenih kondenzatora potrebno je isključiti sustav. Kod čišćenja isparivača sustav može ostati uključen. U malim prostorima isključiti sve zapaljive izvore i osigurati adekvatnu ventilaciju. 3. Za čišćenje jako prljavih zrakom hlađenih kondenzatora koristiti koncentriran Clean-n-Safe ili razrijeđen s čistom vodom u omjeru 1:1. Za manja zaprljanja razrijediti s vodom u omjeru 1:3.

KORAK 2. – AEROSOL

1. Za čišćenja kondenzatora isključiti sistem prije upotrebe. Kod isparivača čišćenje se može obaviti i kad je sistem uključen. 2. Postaviti karton iza isparivača kako bi se uhvatila nečistoća i masnoća. 3. Nositi zaštitu za oči. Držati bocu uspravno i raspršiti po površini sa male udaljenosti. Početi nanosit s vrha od jedne do druge strane sve do dna.